Exotropia

E

Devierea ochilor către exterior poate fi constantă (de obicei congenitală, apărută de la naștere) sau intermitentă (apare în jurul vârstei de 2 ani). Exotropia congenitală se însoțește de obicei de deviații mari și are frecvent indicație chirurgicală.

Exotropia intermitentă se poate trata prin ochelari de vedere (daca există și defecte de dioptrii asociate), ochelari cu prisme și exerciții ortoptice pentru îmbunătățirea convergenței. Atunci când strabismul se manifestă din ce în ce mai des (scade capacitatea de control a deviației), se practică intervenția chirurgicală pentru alinierea ochilor. 

Petrecerea îndelungată a timpului pe ecrane, de la vârste din ce în ce mai mici, poate duce la agravarea strabismelor existente sau poate chiar induce apariția unui strabism nou!

Dacă ești în căutarea unui oftalmolog în București, sau a unui oftalmolog pediatru, ne găsești pe Bd. Mărășești 22A, la Oftal Medica Consult! Te așteptăm!

Despre autor

Adina Grigorescu

Ochiul nu este numai o poartă a sufletului, ci și o hartă a multor afecțiuni organice chiar de la debut. Cu răbdare și pricepere Adina se apleacă să examineze fiecare pacient: fie că este sugar sau centenar. Are darul să comunice pe înțelesul tuturor, fapt ce i-a atras colaborarea multor ziare și reviste în care a publicat numeroase articole medicale: Adevărul, Femeia Azi, Mami, Look, Cosmopolitan, Elle.

Scrie-mi ce crezi