Esotropia

E

Esotropia esențială
infantilă sau congenitală

Se manifestă în primele 6 luni de viață, la un copil dezvoltat normal din punct de vedere neurologic și care nu are vicii de refracție (dioptrii) semnificative. Acest gen de strabism nu se corectează de obicei prin ochelari, ci prin operație. Operația se efectuează precoce (înaintea vârstei de 18-24 luni), imediat după recuperarea unei eventuale ambliopii. 

Esotropia acomodativă

Apare în jurul vârstei de 2-6 ani și se datorează de obicei unei hipermetropii necorectate de peste 3-4 dioptrii. Ochelarii se poartă permanent, iar dacă prin ochelari deviația dispare (nu se mai vede strabismul), atunci acesta este singurul tratament, nemaifiind nevoie  de operație.

Dacă însă ochii nu se îndreaptă de tot prin ochelari, atunci tratamentul constă atât în purtarea ochelarilor cât și în operație.

Dacă ești în căutarea unui oftalmolog în București, sau a unui oftalmolog pediatru, ne găsești pe Bd. Mărășești 22A, la Oftal Medica Consult! Te așteptăm!

Despre autor

Adina Grigorescu

Ochiul nu este numai o poartă a sufletului, ci și o hartă a multor afecțiuni organice chiar de la debut. Cu răbdare și pricepere Adina se apleacă să examineze fiecare pacient: fie că este sugar sau centenar. Are darul să comunice pe înțelesul tuturor, fapt ce i-a atras colaborarea multor ziare și reviste în care a publicat numeroase articole medicale: Adevărul, Femeia Azi, Mami, Look, Cosmopolitan, Elle.

Scrie-mi ce crezi