Ochelari de soare pentru copii

O
Și copiii trebuie să poarte ochelari de soare! Este o necesitate, nu un moft!

Toți copiii care stau în spații deschise și mai ales la mare sau pe zăpadă (apa și zăpada reflectă lumina și astfel mult mai multe radiații ultraviolete pătrund în ochi), trebuie să poarte ochelari de soare cu lentile cu filtru de protecție contra razelor UV (protecție de 100%). Cu atât mai mult cu cât ochii copiilor sunt mai sensibili și mai vulnerabili decât ai adulților. Lentilele trebuie însă să fie de plastic, pentru a nu se sparge. Nu este bine să-i poarte și în interior (când se joacă), ci doar afară.

Dacă  iei un ochelar ieftin, fără protecție UV, vei face mai mult rău: culoarea închisă a lentilei va determina o dilatare a pupilei, ceea ce va face ca ochiul să primească o cantitate suplimentară de radiații ultraviolete nocive pentru ochiul micuțului!

Citește neapărat și articolul despre alegerea  ochelarilor de soare pentru adulți!

Dacă ești în căutarea unui oftalmolog în București, sau a unui oftalmolog pediatru, ne găsești pe Bd. Mărășești 22A, la Oftal Medica Consult! Te așteptăm!

Despre autor

Adina Grigorescu

Ochiul nu este numai o poartă a sufletului, ci și o hartă a multor afecțiuni organice chiar de la debut. Cu răbdare și pricepere Adina se apleacă să examineze fiecare pacient: fie că este sugar sau centenar. Are darul să comunice pe înțelesul tuturor, fapt ce i-a atras colaborarea multor ziare și reviste în care a publicat numeroase articole medicale: Adevărul, Femeia Azi, Mami, Look, Cosmopolitan, Elle.

Scrie-mi ce crezi