Primul consult

P

Dacă părinții nu observă nimic în neregulă la ochii copilașului lor, primul consult oftalmologic al acestuia trebuie să fie obligatoriu în jurul vârstei de 3 anișori, când este ceva mai mare și colaborează mai bine. Dacă însă li se pare că există o problemă cât de mică, cel mai bine este să se prezinte cu copilul cât mai repede la oftalmolog. O grijă deosebită în acest sens trebuie să aibă părinții care sunt purtători de ochelari sau au diferite boli de ochi care se pot transmite genetic la copil.

Consultul la copiii mici și foarte mici (sub un an) este destul de dificil având în vedere vârsta și lipsa de colaborare a pacientului. Însă este important de efectuat pentru depistarea anumitor defecte congenitale, pentru obiectivarea unui strabism evident și depistarea defectelor mari de dioptrii. Bineînțeles că la această vârstă măsurătorile de dioptrii sunt aproximative și de aceea trebuiesc repetate periodic. După vârsta de 2-3 anișori, măsurătorile se pot face mult mai exact și ochelarii se pot prescrie foarte corect. Determinarea dioptriilor la copii se face numai cu anumite picături speciale (care au rolul de a paraliza temporar mușchii acomodației), fără aceste picături măsurătorile indicând valori false ale dioptriilor.
Controlul trebuie să cuprindă obligatoriu și examenul fundului de ochi.

Dacă ești în căutarea unui oftalmolog în București, sau a unui oftalmolog pediatru, ne găsești pe Bd. Mărășești 22A, la Oftal Medica Consult! Te așteptăm!

Despre autor

Adina Grigorescu

Ochiul nu este numai o poartă a sufletului, ci și o hartă a multor afecțiuni organice chiar de la debut. Cu răbdare și pricepere Adina se apleacă să examineze fiecare pacient: fie că este sugar sau centenar. Are darul să comunice pe înțelesul tuturor, fapt ce i-a atras colaborarea multor ziare și reviste în care a publicat numeroase articole medicale: Adevărul, Femeia Azi, Mami, Look, Cosmopolitan, Elle.

Scrie-mi ce crezi